Къде са днес главните действащи лица от историческия 10 януари

...
 Къде са днес главните действащи лица от историческия 10 януари
Коментари Харесай

Бонев стана блогър, Командира - лаборант

 Къде са през днешния ден основните настоящи лица от историческия 10 януари 1997 година?
Вътрешният министър в кабинета " Костов " Богомил Бонев, който се разписа в историята като единственият МВР-шеф, посмял да отреже опашката на гущера, през днешния ден е очевиден блогър. И несклоняем зложелател на сегашната власт. Но в това време продължава да се препитава от участията си в разнообразни сдружения, проработили още по времето на синия кабинет.
Надежда Михайлова сподели, че силата й е в дипломацията, не в политиката. След цялостно крушение като водач на Съюз на демократичните сили и несполучлив опит за лична партия, Михайлова направи блестяща кариера като евродепутат. От години тя сполучливо лавира в връзките сред България и Турция като дипломат на страната ни в Анкара.
Отдавна към този момент съревнованието сред нея и Екатерина Михайлова за сърцето на Иван Костов е в историята. Бившата класна през днешния ден прави това което умее най-добре - пази закона като парламентарен арбитър. Заедно с нея алената роба носи и един от знаците на прехода - Филип Димитров.
Единственият, който изцяло изчезна от публичните прожектори е Евгений Бакърджиев. В последните години той се появява с мнения единствено по избори. Но и до през днешния ден оценката му за януарските събития остава една от най-точните.
Зимата на 1996-97 година е краят на сантименталния интервал на прехода, споделя Бакърджиев. Защото по-късно пристигна клиентелата на Костов и бандитската приватизация, при която за 4 години бяха продадени активи за 30 милиарда на цената на 3.
Двама емблематични герои от това време в този момент са гневни съперници в Народното събрание. Румен Гечев, който бе дясната ръка на Жан Виденов и като вицепремиер ковеше икономическата политика, през днешния ден още веднъж е основата на всеки стопански закон, написан от алените. Срещу него в пленарната зала постоянно се изправя острието на патриотите Павел Шопов, който и през 1997 година бе на барикадата против Българска социалистическа партия.
Много от знаковите лица на революцията отнесоха със себе си секрети от събитията. Сред тях са Стефан Савов, Александър Джеров, Йордан Соколов, Васил Гоцев. И, несъмнено - Николай Добрев.
Един от дребното политици, които си разрешават през последните години да разясняват трагичните събития от 10 януари е Георги Първанов, чиято кариера като партиен водач започва тогава. В годините той в никакъв случай не съобщи паметта на Николай Добрев и постоянно е защитавал приноса му да спасяването на страната от национална злополука.
А основните настоящи лица - Иван Костов и Жан Виденов, в никакъв случай не приказват един за различен. Командира реализира фантазията си и отвори лаборатория за политико-икономически разработки. Общува единствено с умни и красиви и непрестанно сменя любимците си.
Жан Виденов пък се зарежда от младите. Той към този момент 20 години чете лекции пред студентите в Пловдивския университет. 
standartnews.com
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР